Αντιρατσιστικές αγροτικές εκδηλώσεις

Τις ετήσιες εκδηλώσεις «Αραδοσίβιο ’98 – 4ο Παραδοσιακό Χορευτικό Πανηγύρι» διοργανώνει από 28 έως 30 Αυγούστου το Αγροτικό – Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων, που έχει την έδρα του στις Κοινότητες Γαλανόβρυσης Στεφανόβουνου του Νομού Λάρισας.

Οι εκδηλώσεις συμπίπτουν με το τέλος των καλοκαιρινών αγροτικών εργασιών και της συλλεκτικής περιόδου των καπνών και στοχεύουν στην ίδρυση ενός Μουσείου της Αγροτιάς. Φέτος είναι αφιερωμένες στον αντιρατσισμό και περιλαμβάνουν χορούς και τραγούδια από την Ελλάδα (Μεσολόγγι, Πόντος, Θεσσαλία, Νησιά του Αιγαίου), την Αιθιοπία, τις Φιλιππίνες και την Τουρκία.Ειδικότερα, εμφανίζονται τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα των φορέων: Αιθιοπική Κοινότητα Ελλάδας, Ενωση Φιλιππινέζων Μεταναστών Ελλάδας, Πολιτιστικό Κέντρο «Η Γέφυρα» των λαών της Ανατολής, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Αιτωλικό» Μεσολογγίου, οι Σύλλογοι Αραδοσιβίων, Συκιάς και Δολίχης. Επίσης, οι κομπανίες «Απτάλικο» και Αργυροκάστρου.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ομιλίες, με θέμα «Σύγχρονες μορφές ρατσισμού στην Ελλάδα και οι κοινωνικές τους επιπτώσεις» από τους: Νεοκλή Σαρρή, καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου και Κώστα Σαχινίδη, δρα του Παντείου Πανεπιστημίου.

http://www21.rizospastis.gr/story.do?id=3737211&publDate=20/8/1998

 

 

 

Advertisements