Τo Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνεδρίαση της Γ.Σ. του Αγροτικού-Εθνογραφικού Μουσείου Αραδοσιβίων Ελασσόνας, με την παρουσία μελών και άλλων φίλων, όπου έγινε ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του Δ.Σ. για το 2010, ο Προγραμματισμός του 2011 και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Κατά τη συνεδρίαση έγινε πλούσιος και δημιουργικός διάλογος για τις παρελθούσες και τις μελλοντικές δραστηριότητες του Μουσείου και, αφού εγκρίθηκε ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του 2010, αποφασίστηκε ο νέος Προγραμματισμός δράσης για το 2011, ο οποίος προβλέπει να γίνουν:
1. Ενέργειες προς τον Δήμο για την ολοκλήρωση των χρονίων ατελειών της εισόδου του κτηρίου του Μουσείου (πλακόστρωση, κάγκελα, τουαλέτα, περίφραξη ).
2. Ενέργειες για την ολοκλήρωση των μελετών για την επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Μουσείου και την ένταξή τους στο Πρόγραμμα LEADER ή στο ΕΣΠΑ από τον Δήμο Ελασσόνας.
3. Ενέργειες για την κάλυψη του οικονομικού ελλείμματος του Συλλόγου, που κάθε χρόνο διογκώνεται λόγω παντελούς έλλειψης εσόδων.
4. Έναρξη μαθημάτων Γλυπτικής και πέτρινων δημιουργιών.
5. Έναρξη μαθημάτων και σεμιναρίων κατασκευής μικροτεχνημάτων παραδοσιακών σπιτιών, με τη συνεργασία και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας.
6. Έναρξη μαθημάτων παραδοσιακής υφαντικής και κεντητικής Τέχνης.
7. Πρόσκληση ξένων συγκροτημάτων για τη συμμετοχή τους στο 17ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ “ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ 2011”.
8. Εμπλουτισμός του Μουσείου με νέα μουσειακά εκθέματα.
Μετά το πέρας των εργασιών ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου με τυχερό της Χρονιάς το ίδιο το Αγροτικό Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων Δήμου Ελασσόνας.

Εφημερίδα «Έκδοση» – 5/1/2011
http://ekdosi.gr/pdf/582.pdf

 

 

 

Advertisements