ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Τα φωτεινά «χρώματα» του «φολκλόρ» και της παράδοσης «ζωντάνεψαν» και φέτος στη Γαλανόβρυση Ελασσόνας, όπως γίνεται κάθε χρόνο, τέτοια περίοδο. Πιστό στο «ραντεβού» του με τους φίλους της παράδοσης και του πολιτισμού, το Αγροτικό – Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων διοργάνωσε το 17ο Διεθνές Μουσικοχορευτικό Πανηγύρι «Αραδοσίβια 2011», όμορφες εκδηλώσεις που απλώθηκαν στον υπαίθριο χώρο του νεοανεγερθέντος επιβλητικού καλαίσθητου Αγροτικού Μουσείου, και που τις παρακολούθησαν εκατοντάδες άτομα.

Τα «Αραδοσίβια 2011» έγιναν με τη συνδιοργάνωση της Κ.Ε.Δ.Ε. του Δήμου Ελασσόνας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο γνωστός σκηνοθέτης κ. Κώστας Κινής, ενώ ο πρόεδρος του Μουσείου – Δρ. Κοινωνιολογίας κ. Κώστας Σαχινίδης είχε την επιμέλεια και τον όλο συντονισμό των εκδηλώσεων, που, εφέτος, ήταν αφιερωμένες στον Εθελοντισμό και στην Αλληλεγγύη.

Χαιρετίζοντας τις εκδηλώσεις, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλος στάθηκε στην αναγκαιότητα να γίνει περισσότερο γνωστό το ετήσιο Διεθνές Μουσικοχορευτικό Πανηγύρι Αραδοσιβίων, αφού, όπως επεσήμανε, πρόκειται για ένα ξεχωριστό θεσμό για τον πολιτισμό και την παράδοση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εθνογραφικού Μουσείου κ. Κ. Σαχινίδης τόνισε ιδιαίτερα την σημασία του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, που έχει περιέλθει η χώρα μας και επισήμανε την ανάγκη για επιβίωση και συνέχιση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Αμέσως μετά, στη σκηνή των εκδηλώσεων εμφανίστηκαν το Εθνικό Φολκλορικό συγκρότημα «RODOSLAV» από την Ουκρανία, το Καλλιτεχνικό Συγκρότημα «MERANI» (του Κρατικού Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου Τιφλίδας) από τη Γεωργία, το μουσικό συγκρότημα του ΑΝDERS LARSSON από τη Σουηδία και ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Ν. Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ». Όλοι τους καταχειροκροτήθηκαν με θέρμη, και αποθεώθηκαν από τους φίλους της παράδοσης, και δεκάδες επισκέπτες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κόσμος που γέμισε τον εξωτερικό χώρο του Αγροτικού-Εθνογραφικού Μουσείου, μπορούσε να επισκεφτεί το εσωτερικό του, αλλά και να γευτεί τοπικά προϊόντα, αφού υπήρχε διαμορφωμένη Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Λαϊκής Τέχνης.

Στις εκδηλώσεις, ακόμη, παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Χαρίλαος Τσιουβελακίδης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, κ.ά.

http://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=9&aid=31929

 

 

 

Advertisements