Το ΑΓΡΟΤΙΚΟ-ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ, με έδρα την Γαλανόβρυση και το Στεφανόβουνο Ελασσόνας, διοργανώνει και φέτος τις κορυφαίες ετήσιες διήμερες φεστιβαλικές εκδηλώσεις του που έχουν τίτλο «ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ 2007» το 13o ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ, το ΣΑΒΒΑΤΟ 25 και την ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Αυγούστου.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από την ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, την ΡΩΣΙΑ και την ΕΛΛΑΔΑ, ενώ στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσουν και τις δύο ημέρες 14 εκθεσιακά περίπτερα με τοπικά προϊόντα (καπνός, τσίπουρο, ούζο Τυρνάβου, κρασιά, ποντιακά φαγητά, κτηνοτροφικά προϊόντα – φέτα Ελασσόνας, επεξεργασία μαλλιού, πούρα Δομενίκου κ.ά., μελισσοκομικά προϊόντα κ.ά.) με δωρεάν δοκιμή.

Ειδικότερα το ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Aυγούστου 2007, ώρα 8.30 μ.μ. θα εμφανισθούν τα χορευτικά συγκροτήματα των Φορέων:
– ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΩΝ
– ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
– ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
– ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ
– Ε.Μ.Α. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΟΠΗΓΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ «Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Aυγούστου, ώρα 8.30 μ.μ. θα εμφανισθεί το πολυβραβευμένο ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΒΙΛΝΕΛΕ της ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ και θα τραγουδήσουν οι διεθνείς ΡΩΣΟΙ καλλιτέχνες: ΣΕΡΓΚΕΪ ΚΟΜΠΛΟΒ, βαρύτονος και ΜΑΓΙΑ ΜΠΑΛΑΣΙΕΒΑ, μεσόφωνος.
Η επιμέλεια και ο γενικός συντονισμός όλων των εκδηλώσεων είναι του ΚΩΣΤΑ ΣΑΧΙΝΙΔΗ, διδάκτορα Κοινωνιολογίας.
Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ ΓΥΝΑΙΚΑ και γίνονται ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ της ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, της ΔΕΠΤΑΚΑΛ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ καθώς και με την συμπαράσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδας Ομίλων και Κέντρων για την Unesco.
Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.), «Αγροτική Ανάπτυξη-Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000-2006», Άξονας 7 και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, Τμήμα Προσανατολισμού.

Εφημερίδα «Η ΕΡΕΥΝΑ» – 19 Αυγούστου 2007, αρ. φύλλου 14692, σελίδα 15
http://www.e-erevna.gr/portal/story.aspx?ID=13852

Advertisements